Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Για απεργία 01-12-2011 -- Μυτιλήνη 29-11-2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail





  




Μυτιλήνη  29-11-2011           Αρ.  Πρωτ.:                    


Προς 
1.      Τα μέλη του Δ.Σ. ΑΔΑ (περ. Βορ. Αιγαίου)
Υπαλλήλους Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
(Με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με -ανάρτηση στους πιν. ανακοινώσεων))
2.       ΜΜΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (περιοχή βορείου Αιγαίου) καλεί τις συναδέλφισσες-συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, που έχουν προκηρύξει από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Ο κρατικός Προϋπολογισµός, που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση η µνηµονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας. Υλοποιεί -και μάλιστα µε αυταρχικό τρόπο- όλες τις αντιλαϊκές επιλογές του τελευταίου µνηµονιακού Νόµου.
Στα πλαίσια αυτά, καταργείται η µονιµότητα και απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από το Δηµόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιµότητας.
Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιµάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκδίδονται καθημερινά αμφίβολης νοµιµότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχισµός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της διοίκησης.
Οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών είναι δραµατικές τόσο για τους εργαζόµενους όσο και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Δηµόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, Δηµόσια-Κοινωνικά Αγαθά υποβαθµίζονται και καταργούνται.
Αφαιρούνται δικαιώµατα από τους εργαζόμενους µέσα από τον περιορισµό της λίστας των ΒΑΕ, ενώ για ακόµη µία φορά δεν αντιµετωπίζονται στο σύνολό τους τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δηµόσιο.
Με το νέο µμισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόµη φορά, τα εισοδήµατά µας. Οι µειώσεις κυµαίνονται από 7% έως 55%. Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόµατα, ακόµη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα µειώνονται οι βασικές αποδοχές µας. Συνδέεται ο µισθός µε το βαθµό και την αξιολόγηση µε συνέπεια η πλειοψηφία των υπαλλήλων να καταδικάζεται σε µισθολογική καθήλωση. Περιορίζονται οι συντάξιµες αποδοχές.
Επιπλέον, η µείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατηµένων εισοδηµάτων µας.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ !
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ Πέμπτη 1 Δεκέμβρη  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ)
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
Η  Γραμματέας


Νίκος Χρυσάφης
Μίνα Κότερου