Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Για εφεδρεία 18-11-2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail
hrisafisn@yahoo.gr





 

 

Μυτιλήνη    18-11-2011       Αρ.Πρωτ.:                                    

Προς 
Υπαλλήλους Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
(να ενημερωθούν οι συνάδελφοι-ανάρτηση στους πιν. ανακοινώσεων))
Κοιν. 
Γ.Γ. Α.Δ.Α. κ. Φώτη Χατζημιχάλη
Γ.Δ. Εσωτ. Λειτουργίας κα. Β. Μπαλάσκα  
Γ.Δ. Χωροταξικής και Περιβ/κής Πολιτικής κο.  Ε.Δουλδούρη 
Γ.Δ. Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Ν. Θεοδωρίδη  

ΘΕΜΑ:   ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι εγκύκλιοι για την εργασιακή εφεδρεία που έστειλαν στις υπηρεσιακές μονάδες είναι σε πλήρη εφαρμογή. Με την αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./2/οικ. 22225/8-11-2011 του ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ. ζητούν από τους συναδέλφους ΙΔΑΧ να προσκομίσουν τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης (συνολική συντάξιμη προϋπηρεσία) προκειμένου να γίνει η σύνταξη νέου καταλόγου «εφέδρων» -απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, για να βγουν και αυτοί «εθελούσια» στην εφεδρεία.
 Με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του Ν. 4024/2011, οι μισθοί μας βρίσκονται κάτω από τα όρια της πείνας, χιλιάδες συνάδελφοι σε εφεδρεία ή αναγκαστική συνταξιοδότηση, κατάργηση οργανικών θέσεων κι όλα αυτά μέσα στο Νοέμβρη! Ελπίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία της Α.Δ.Α. δεν θα κάνει πρόταση συγχώνευσης των υπηρεσιών (διοικητικών, οικονομικών, κ.λ.π.), κουρελιάζοντας τον Οργανισμό που λίγους μήνες πριν δημιούργησαν.  Ο στόχος είναι η μείωση κατά 30% των μονάδων, ενώ ταυτόχρονα η Επιτροπή Αναδιοργάνωσης θα εντοπίσει το «πλεονάζον προσωπικό» για να το στείλει σε άλλα Υπουργεία ή στην εφεδρεία! Όλα αυτά μέσα στο Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.
Το 2012 θα γίνει αξιολόγηση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων με πρόσληψη και καλοπληρωμένων «εξωτερικών συμβούλων» και μετά ξανά «αναδιοργάνωση» με στόχο τη μείωση κατά 30% των υπαλλήλων.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ 2012. 1 στους 3 υπαλλήλους θα φύγει, είτε με εφεδρεία (ετοιμάζεται ήδη το 31-51), είτε με κατάργηση της οργανικής θέσης, είτε γιατί είναι αορίστου, είτε γιατί είναι νέος, είτε γιατί δεν είναι αρεστός, –αν περάσουν τώρα οι εφεδρείες, όλα είναι στο τραπέζι για μετά…
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ! Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα βρεθούμε απολυμένοι σε μια νύχτα.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ! Δύο χρόνια τώρα έχει φανεί ξεκάθαρα ότι οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και κρίση την Ελλάδα και όλες τις χώρες της Ευρώπης. Χτες η Ελλάδα, σήμερα η Ισπανία, η Ιταλία και αύριο η Γαλλία βρίσκονται στο στόχαστρο. Η συνταγή του ΔΝΤ είναι συνταγή θανάτου: οδηγεί στην πείνα και την εξαθλίωση τους λαούς της Ευρώπης. Τη δοκιμάσαμε.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ του δημοσίου, βάζοντας στην άκρη την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία θα πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική.
Το τραγικό είναι ότι σε αρκετές υπηρεσίες και προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τους εκβιάζουν ότι αν δεν δηλώσουν την προϋπηρεσία τους ,αυτό αργότερα θα προβλεφθεί ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά την μελλοντική συνταξιοδότησή του.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Δεν παίρνουμε μισθό και σύνταξη από τα γραφεία προσωπικού, ούτε από κανέναν υπουργό ή γενικό αλλά από τις εισφορές του λαού μας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τις κρατήσεις που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε.


                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο  πρόεδρος
Η γραμματέας


           Νίκος Χρυσάφης
Μίνα Κότερου