Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012




Ταχ. Δ/νση: Κατεχάκη 56, Τ.Κ.: 11525                                                      Αθήνα,    19-07-2017
Ιστοσελίδα: www. oseade.blogspot.com                                                       Α.Π : 68
Ε-mail: oseadelladas@gmail.com
Τηλ.: 2132035750 - Φάξ:2132035723
Τηλ. Προέδρου: 6909612632                                                                      ΠΡΟΣ :      
E-mail Προέδρου: gabrielioannidis@gmail.com                                1) Α/βαθμιους Συλλόγους
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6936734491                                                           
E-mail Γεν. Γραμ.: antonismav@yahoo.gr                                                   
                                                                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

            Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 12:00μμ αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γαβριήλ  Ιωαννίδη και τον Γεν. Γραμματέα Αντώνη Μαυράκο συναντήθηκε, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας, με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργο Πατρίκιο, παρουσία και του συνάδελφου μας, που χειρίζεται τα σχετικά ζητήματα κ. Γιώργου Μαχαίρα. Τέθηκαν στον Πρόεδρο του Ταμείου, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τεράστια καθυστέρηση πληρωμής  των δεδουλευμένων υπερωριών, για τα προγράμματα της πρόληψης λαθροϋλοτομιών των ετών 2015-2016, των συναδέλφων μας στις δασικές υπηρεσίες και το αίτημα μας για άμεση πληρωμή τους.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή και κατανόηση του στο αίτημα μας και μας εξήγησε την προσπάθεια που καταβάλλουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πληρωθούν απρόσκοπτα όλοι οι συνάδελφοι. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι συνάδελφοι της Αποκεντρωμένης διοίκησης  Δυτ. Ελλάδας-Πελοποννήσου & Ι. Νήσων καθώς υποβλήθηκαν στην ΕΑΠ οι καταστάσεις και μεταφέρθηκαν οι πιστώσεις.                     
              Μας ενημέρωσε επίσης ότι έχουν επιστρέψει ήδη από την Επίτροπο θεωρημένες οι υπερωρίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Αιγαίου και Κρήτης και ότι θα προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν και αυτές για πληρωμή. Οι υπερωρίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας είναι για έλεγχο στην Επίτροπο και αναμένεται να θεωρηθούν και το επόμενο διάστημα  θα σταλούν και της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας Θράκης που βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας.
              Ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε τελευταία με κωδικούς κρατήσεων για την πληρωμή των συναδέλφων ΙΔΑΧ θεωρεί ότι ξεπεράστηκε για τις υπερωρίες του 2015 ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι πληρωμές και σε αυτή την κατεύθυνση έχει ραντεβού με την ΕΑΠ την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα για το 2016 αλλά και τις επόμενες χρονιές η πρόθεση του είναι να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση ή ερμηνευτική εγκύκλιο των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υπάρχει από εδώ και πέρα ξεκάθαρη διαδικασία για τις υπηρεσίες και να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο μέλλον.
Θα είμαστε σε επαφή και επικοινωνία διαρκώς ώστε να σας ενημερώνουμε έγκυρα και υπεύθυνα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.