Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 15_01_2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 15/01/2016
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου

Οι πρόσφατες προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό. Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους 2 δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους. Είναι, επίσης, βέβαιο ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της Κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ταυτόχρονα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφισή του, αλλά θα παίρνονται και νέα μέτρα, εάν αυτό απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Για να είναι όμως αποτελεσματική, σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η μάχη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
Μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης μας αφορά ως Κοινωνία!
·   καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους εργαζομένων,  να πραγματοποιήσουν Έκτακτες Γενικές συνελεύσεις  και περιοδείες στους χώρους δουλειάς κατά την εβδομάδα από 18 έως 22 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους .
·   Παράλληλα προχωρούμε στην πραγματοποίηση συναντήσεων της ΕΓ με φορείς εργαζομένων, επιστημονικές ενώσεις  και κλάδους που πλήττονται από την αντιασφαλιστική επιδρομή, στο νομό μας.
·   Στην πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης φορέων με την συμμετοχή μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
·   Στην πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων σε χώρους δουλειάς από την Ε.Γ. του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Για την Ε.Γ.
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ