Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 30-11-2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                                  Μυτιλήνη: 30/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος

Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613

Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων
υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
MME Λέσβου

                                                                       ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ.

Στην συνεδρίαση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη:
1. Γενική Απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ 3-12-2015
2. Εκδήλωση –Συζήτηση για Ασφαλιστικό
3. Γραφείο –Πρόταση προς πρωτοβάθμιους συλλόγους
4. Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις: Κοινωφελής Εργασία κοκ
5. Διαχείριση-διακίνηση υλικού αλληλεγγύης
Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Λειτουργικά θέματα ΝΤ- Πρόσκληση του συλλόγου Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου σε σύσκεψη για το «Μεταναστευτικό»

Σχετικά με τα παραπάνω αποφασίστηκε:

1. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη 2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.
Διεκδικούμε:
Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
Διαγραφή του χρέους.
Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 11:00, στα κεντρικά σχολεία Μυτιλήνης.

2. Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης συζήτησης για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη.

3. Να προταθεί σε πρωτοβάθμιους συλλόγους η συστέγαση και κοινή χρήση γραφείων.

4. Σχετικά με το πρόγραμμα « κοινωφελούς χαρακτήρα» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και άλλους φορείς, τονίστηκε ότι είναι ένα πρόγραμμα, βαθιά ταξικό, αντεργατικό μνημονιακής έμπνευσης που έρχεται υποτίθεται να αντιμετωπίσει, τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Οι κυβερνήσεις, και η Ε. Έ. που με την πολιτική τους εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη, αξιοποιούν τους ανέργους , ως εφεδρεία για τη μείωση του εργατικού κόστους, την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Γνωρίζουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που υποχρεώνονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες, τους καλούμε να οργανωθούν και να παλέψουμε όλοι μαζί, έστω για τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει όπως: να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ , στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στο ωράριο, τις άδειες. Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των εργαζομένων και να μην λειτουργήσει ως φορέας καταπάτησης των στοιχειώδη δικαιωμάτων τους. Η τοποθέτηση όλων σύμφωνα με την ειδικότητα της πρόσληψης τους, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν οι φορείς υλοποίησης του «έργου». Να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα στην κανονική και αναρρωτική άδεια. Να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα. Να γίνουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να πληρωθούν έγκαιρα από τον ΟΑΕΔ. Τέλος υπενθυμίζουμε στους φορείς και κυρίως στους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» τις παρακάτω εγκυκλίους :
Α. την από 9-9-2015 με αριθμ. Πρωτ. 414 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ.
Β. την από 26-10-2015 με αριθμ. Πρωτ. 477 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και επιμέρους παρεμβάσεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

5. Σχετικά με τη διαχείριση υλικού εξουσιοδοτούμε την επιτροπή που είχε ορισθεί με προηγούμενη απόφασή μας για την διακίνηση του.

6. Σχετικά με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ικτίνου 2), την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6:30μμ, για οργάνωση κινητοποίησης για το μεταναστευτικό, μέσα στον Δεκέμβρη.

                                                                            Για την Ε.Γ
                                                           Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                                               ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ