Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 11_12_2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 11/12/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου η ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί μαζικά τους δημοσίους υπαλλήλους και το Λεσβιακό Λαό σε συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη και ώρα 18:00 στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μεταναστών-ριών.
Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες. 
Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διεκδικούμε:
·         Όχι στο πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
·         Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο – Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη.  Ανοιχτά Σύνορα – Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. 
·         Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.  
·         Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων – Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης – Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. 
·         Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων – Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
·         Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν – Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος
 ·         Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων – Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 18-Δεκέμβρη (Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη) και ώρα 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς.

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ