Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 06_11_2015


Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 06/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου


Απόφαση 4 Νοεμβρίου 2015 της Ε.Γ. Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Στην συνεδρίαση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν συνδικαλιστικά θέματα των πρωτοβάθμιων συλλόγων, το οργανωτικό πλαίσιο για την Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου καθώς και όσα σχετίζονται με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. 
Αποφασίστηκαν:
1.      Η στήριξη των πρωτοβάθμιων συλλόγων για τη διευκόλυνση των δράσεών τους 
2.      Ο συντονισμό για την αποτελεσματικότερη προώθηση της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τους μετανάστες και πρόσφυγες. Στα πλαίσια αυτά ήδη έχουν ενημερωθεί οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και συλλέγουν υλικό με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Προφανώς και θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της   Κυβέρνησης η υλοποίηση μιας πολιτικής που θα απαντά με τρόπο αποτελεσματικό στις ανάγκες που δημιουργούνται από τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και δεν μπορεί να προβάλλει ως «μοναδική λύση» ο εθελοντισμός. Είναι πρώτα από όλα ζήτημα της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να βρει χώρους φιλοξενίας, να τους στελεχώσει και να μεριμνήσει για τα έγγραφα που χρειάζονται όσοι και όσες θέλουν να μετακινηθούν από τη χώρα μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι το προσφυγικό κύμα το οποίο προκαλείται από πολέμους, που οι ίδιες οι χώρες της Δύσης υποδαυλίζουν, δεν είναι κάτι παροδικό. Η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, η σίτιση και η στέγασή τους, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, δεν είναι μια ανάγκη προσωρινή. Απαιτείται η άμεση λήψη αποφάσεων για δημιουργία των κατάλληλων δομών και για προσλήψεις του εξειδικευμένου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, μαγείρων) που χρειάζεται για να τις λειτουργήσουν. Καλούμε την κυβέρνηση και τα καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργία να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των κρατικών δομών που εμπλέκονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού πριν αυτές καταρρεύσουν. Ζητούμε τη στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, κυρίως Δήμο Λέσβου- Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και κέντρα Υγείας & ΠΕΔΥ.
Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (χειμερινά ρούχα κλπ) στον πρώτο όροφο της οδού Παύλου Κουντουριώτη 79 (πάνω από καφέ envy) στην προκυμαία Μυτιλήνης κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 και 17:00 έως 20:30 τηλ. Επικοινωνίας 6948884083.  
3.      Σχετικά με την απεργία της 12ης Νοεμβρίου θεωρούμε ότι θα πρέπει η απεργία να αποτελέσει τον καταλύτη για την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών ταξικών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να αποτελέσει την ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο άνεργο συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει την δικαιολογημένη αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Άμεσες Προσλήψεις στις δομές υγείας και αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού  
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.

Η δική μας απάντηση θα είναι
Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Σχολεία Μυτιλήνης και ώρα 11:00

Συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων συλλόγων
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

4.      Υιοθετήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης για την καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου από ιδιωτική επιχείρηση της Μυτιλήνης. Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ενημερώσουν τους συναδέλφους μέλη τους και όπου είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές γενικές συνελεύσεις.
Τέλος καλούμε την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να συμβάλει στην στήριξη των παραπάνω.

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ