Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δελτιο Τυπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 07_10_2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 07/10/14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                                        
                                                                              ΠΡΟΣ: Συλλόγους – Σωματεία Ν. Λέσβου
                                                                                                    MME Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις oποίες επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης – λαιμητόμου.
Το προηγούμενο διάστημα, με την Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.
Παράλληλα και μετά την κήρυξη από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (18-9-14) Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων δεκάδες Ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου κήρυξαν Απεργία – Αποχή δημιουργώντας ένα ευρύτατο μέτωπο αντιπαράθεσης στην πολιτική της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
Στις 23/9/2014, στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία και με τη δυναμική παρουσία των εργαζομένων στον Άρειο Πάγο και την πορεία που ακολούθησε, απαιτήσαμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την επαναλειτουργία όλων των δομών που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της Κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο
αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.
Στο πλαίσιο συνέχισης και συντονισμού των δράσεων των πρωτοβάθμιων συλλόγων, η Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκαλεί διευρυμένη συνεδρίαση της Ε.Γ. με πρωτοβάθμιους συλλόγους και εργαζόμενους την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στο γραφείο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Ικτίνου 2 για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης του ΝΤ Λέσβου για την επόμενη κρίσιμη περίοδο καθώς και τη σύγκληση του ΓΣ του ΝΤ Λέσβου μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014.
Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ