Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΕΑΔΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 22-1-14
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                                Α.Π : 2
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                    ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                        -   Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                                  μέλη μας                      
                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την απόλυση 15 και 27 συναδέλφων , με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες αλλοδαπών των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κρήτης και Αττικής αντίστοιχα, μετά από δικαστική διαδικασία και αρνητική για τους εργαζόμενους πρωτόδικες αποφάσεις, το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ τονίζει τα εξής :
1.                   Οι συγκεκριμένες απολύσεις, παρά την θεμιτή αξιοποίηση δικαστικών μέσων από την πλευρά των συναδέλφων μας που απολύονται, αποτελούν την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική για την συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και την παράδοση στους ιδιώτες όσων αρμοδιοτήτων μπορούν να αποφέρουν έσοδα και κέρδη.
2.                   Η επίθεση απορύθμισης που δέχεται ο δημόσιος τομέας και ειδικά οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, είναι στενά δεμένες με την «αξιολόγηση» δομών και υπαλλήλων που έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση με την εποπτεία της Ευρ. Ένωσης και του ΔΝΤ.
3.                   Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης όπου βαφτίζει την προμελετημένη και προαποφασισμένη κατάταξη των υπαλλήλων σε αρεστούς, πρόθυμους και μη, ανοίγει το δρόμο για την «νομιμοποιημένη» κατάργηση την σταθερής εργασίας, αφού επιβάλλεται  με νόμο το 15 % των υπαλλήλων να θεωρούνται «ανεπαρκείς».
4.                   Την ώρα που παρά τα σοβαρά προβλήματα των υπηρεσιών μιας στάσης απολύονται συνάδελφοι δεκαετούς εμπειρίας στις υπηρεσίες αλλοδαπών, η συγκυβέρνηση στέλνει τους υπό διαθεσιμότητα πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να καλύψουν τα κενά που οι μεθοδεύσεις της δημιούργησαν.
5.                   Παράλληλα, προκειμένου να  εξαφανιστεί κάθε αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης αλλά και για να ολοκληρωθεί το τρίπτυχο : ότι αποφέρει κέρδος  στους ιδιώτες – καμιά δωρεάν κοινωνική παροχή – φτηνοί εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, προωθείται με ταχύτατους ρυθμούς η θεσμοθετημένη εργασιακή εξαθλίωση υπό την οργάνωση του κράτους, δηλαδή  η φάμπρικα με την λεγόμενη κοινωφελή εργασία. Σύμφωνα με την μεθόδευση αυτή, που αποτελεί μια ακόμη «προσφορά της Ε.Ε.,  τα κενά που δημιουργούνται από τις απολύσεις αλλά κα το πάγωμα των κανονικών προσλήψεων, θα καλύπτονται με ανέργους που θα απασχολούνται με την κοινωφελή εργασία χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθούς των 450 ευρώ. 
    Ο κορμός  των αποκεντρωμένων διοικήσεων, παρά τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του θεσμικού τους πλαισίου, αποτελείται από  υπηρεσίες που η μεθοδευμένη  συρρίκνωσή τους θα αποβεί σε βάρος του λαού μας.
Η επίθεση που δεχόμαστε  δεν αποτελεί ούτε στενά «μνημονιακή εμμονή» ούτε ιδεοληψία των αρμοδίων υπουργών αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η σταθερή εργασία  με συγκροτημένα δικαιώματα και συνεπώς για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Απάντηση  δεν μπορεί να δοθεί ούτε μεμονωμένα ούτε με δικαστικές προσφυγές. Απαιτείται συσπείρωση στα  σωματεία, ανασυγκρότηση  του συνδικαλιστικού κινήματος
απαλλαγμένου από τον συντεχνιασμό και τον εργοδοτισμό,  καθαρός προσανατολισμός που θα στοχεύει στην ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται  και κοινό μέτωπο-  συμμαχία όλων όσων πλήττονται.
             Το ΔΣ της Ομοσπονδίας στηρίζει τη στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα 22-1-2014 ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να φρενάρουμε τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφίσει και ετοιμάζονται να μας τα επιβάλλουν με οποιοδήποτε κόστος.