Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

ΟΣΕΑΔΕ 24ωρη απεργία 9 ΙΟΥΛΗ 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56
Τ.Κ.: Αθήνα – 11525 Αθήνα, 7-07-14
Τηλ.: 2132035750 Aρ.Πρωτ: 39
Φαξ: 2132035723
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com Προς: ΜΜΕ
Τηλ. Προέδρου: 6976437399 - Α/θμιους Συλλόγους
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr - ΑΔΕΔΥ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Ο πόλεμος της συγκυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους συνεχίζεται ανελέητα. Το δόγμα “νόμος και τάξη” βρίσκεται καθημερινά στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης. Όποιος αντιδρά και αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική βρίσκεται στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση πολύ εύκολα κάνει χρήση το αντιδημοκρατικό – αντιλαϊκό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης αφού πρώτα τα δικαστήρια βγάλουν παράνομη και καταχρηστική κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Το είδαμε στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, στους εκπαιδευτικούς, στη ΔΕΗ και σίγουρα θα έχει και συνέχεια.
Μπροστά στο στόχο, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα.
Απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνδέουν την αξιολόγηση όχι μόνο με την απόλυση, αλλά και με την μισθολογική εξέλιξη. Η αξιολόγηση των δομών και των δημοσίων υπαλλήλων, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. Όταν κλείνει ένας παιδικός σταθμός, ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο τις συνέπειες τις πληρώνουμε όλοι, αφού διαλύονται οι κοινωνικές δομές με κοινωνικό προσανατολισμό.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η προωθούμενη αξιολόγηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της περιβόητης «ανάπτυξης», στοχεύει στη χειραγώγηση και τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, στη συνεχή κατάσταση ομηρίας τουλάχιστον του 15% των υπαλλήλων, καθώς και στην ανάδειξη νέων επίλεκτων κρατικών στελεχών στη διοίκηση.
Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (15-60-25) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με το ν. 4250/2014 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου επιδιώκεται η μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε πειθήνια όργανα της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας, κάτω από το διαρκή φόβο της δυσμενούς αξιολόγησης, εργαλείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επόμενες απολύσεις.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τέρμα πια στην αναμονή. Η αναμονή φέρνει μοιρολατρία, η μοιρολατρία φέρνει υποταγή και η υποταγή φέρνει εξαθλίωση.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
 Να καταργηθεί στη πράξη ο νόμος για τις αξιολογήσεις (Ν. 4250/14)
 Να μην καταθέσει κανένας αξιολογούμενος έκθεση αξιολόγησης. Κανένας τμηματάρχης να μην κάνει εισήγηση – Κανένας αξιολογητής να μην αξιολογήσει
 Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά όλους
 Να μην διαλυθούν οι κοινωνικές δομές Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια
 Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ – νερό – σχολεία – νοσοκομεία κλπ
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Ιούλη. Όλοι στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή. Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ