Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η. Δ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail
hrisafisn@yahoo.gr


























               Μυτιλήνη                1-8-2013

               Αρ.Πρωτ.:                                               
Προς

  1. Μέλη Συλλόγου Υπ. Αποκεντρ. Διοίκησης Αιγαίου (περ. Βορ. Αιγαίου) - (με την παράκληση να αναρτηθεί στους πίνακες α
  2. νακοινώσεων των Υπ. Μον.)
  3. Δ.Σ.  Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. Χαλκοκονδύλη 15
ΤΚ 10432 Αθήνα fax 2105253084
Κοιν.
  1. Σ.Υ.Π.Ν.Α. (συλ.υπαλ.περ.νοτ.Αιγαίου) Επτανήσου 35 Ερμούπολη Σύρου
      ΤΚ 84100 τηλ 2281085090
  1. γραφείο Γ. Γ. Απ/νης Διοίκησης Αιγαίου
Πειραιάς fax 2104291073
  1. Γενικές Διευθύνσεις ΑΔΑ
Πειραιάς fax 2104290831
  1. Μ.Μ.Ε. Λέσβου-Λήμνου-Σάμου-Χίου
 











Ανακοίνωση

            Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας ΟΣΕΑΔΕ επισκέφθηκε την Τρίτη 31-7-2013 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η. Δ τον κ. Διονύση Μελιτσιώτη, Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Κ. Μητσοτάκη .
Σκοπός της επίσκεψης ήταν :
Α) Να ζητήσει το ΔΣ ΟΣΕΑΔΕ επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη
Β) Να ενημερωθεί για την πορεία των νέων  οργανογραμμάτων των Α.Δ και ιδιαίτερα για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που έχει επιλεχθεί πιλοτικά από την κυβέρνηση.
Γ) Να κατατεθούν οι απόψεις του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ για τα προβλήματα λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων του.  
Από την επίσκεψη και συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι :
α) Αρμόδιο για να απαντήσει για τα προβλήματα των Α.Δ και τα νέα οργανογράμματα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.
β) Μέχρι την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 θα ανακοινωθούν επίσημα από την κυβέρνηση , ποιοι φορείς , ποιες κατηγορίες υπαλλήλων και πόσοι υπάλληλοι θα μπουν στις διαδικασίες συμπλήρωσης της λίστας του Σεπτεμβρίου των 12.500 υπαλλήλων που θα  υπαχθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας – απόλυσης.
γ) Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν επίσημα και τα κριτήρια « αξιολόγησης » των προς απόλυση υπαλλήλων , και αυτά  θα συμπληρωθούν εκ του φακέλου κάθε υπαλλήλου ( μόρια ,εργασιακή εμπειρία ,τρόπος πρόσληψης κ.λ.π ) . 
Για τους άλλους 12.500 υπαλλήλους που θα υποστούν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απόλυσης  το Δεκέμβρη 2013 θα ενημερωθούμε το Φθινόπωρο.
Στη συνέχεια κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα για τον Υπουργό , καθώς και σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη μετάταξη των Υ.Ε Γεωτεχνικών ( Δασοφυλάκων ) σε Δ.Ε Γεωτεχνικών για όσους είναι κάτοχοι  απολυτήριο Λυκείου.
Συνάδελφοι, επειδή έχει δημιουργηθεί άλλος ένας μύθος σχετικά με την εξαίρεση εξαιτίας της νησιωτικότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το νέο κύμα σφαγιασμού των δημοσίων υπαλλήλων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο ΦΕΚ Α’74/2013 ο Ν. με αριθ. 4139/2013 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», και στο άρθρο 102 του οποίου περιλήφθηκε η διάταξη περί νησιωτικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η διάταξη του ν. 4093/12 (υποπ. Ζ4, παρ. Ζ, αρ. 1) με τις σχετικές τροποποιήσεις της, «δεν καταλαμβάνει τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου της κατηγορίας ΔΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι κατέχουν θέση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπηρετούν σε υπηρεσίες των ως άνω φορέων, που εδρεύουν στα νησιά. Οι ως άνω υπάλληλοι επιστρέφουν στη θέση τους από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εκτός εάν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για μετάταξη, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει η διάταξη του εδαφίου γ’ της περίπτωσης 1 της υποπαρ. Ζ.1 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και δεν υποβάλουν στον φορέα προέλευσής τους γραπτή δήλωση ανάκλησης της ανωτέρω αίτησης εντός προθεσμίας 5 ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».
Όπως γίνεται σαφές η εξαίρεση αφορούσε το συγκεκριμένο-προηγούμενο κύμα διαθεσιμοτήτων και όχι απριόρι τις απολύσεις ή διαθεσιμότητες –κινητικότητα στο δημόσιο. 
Συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με μια κυβέρνηση που αταλάντευτα δίνει εξετάσεις στους δανειστές, με μια κυβέρνηση που έχει συμφωνήσει στην υλοποίηση των στόχων του μνημονίου, στις απολύσεις και στην φτωχοποίηση των εργαζομένων της χώρας μας. 
Καλούμε τα μέλη μας σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της φτωχοποίησης. Συντονιζόμαστε με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή πορείας στον τόπο.
Οι συνάδελφοι στα νησιά της Λέσβου - Λήμνου –Σάμου και Χίου θα πρέπει να συντονιστούμε με τους αγωνιζόμενους κλάδους σε υγεία, παιδεία ΟΤΑ και να λάβουμε για όλο τον Αύγουστο πρωτοβουλίες συντονισμού και αγώνα σε τοπικό επίπεδο, προετοιμάζοντας τις τοπικές συγκεντρώσεις με σταθμό και νέα αγωνιστική αφετηρία την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
Η Αντιπρόεδρος


Νίκος Χρυσάφης
Ραλλίτσα Τσίγκου