Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-08-13

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 27-08-13
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                               A.Π :75                
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                   
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                       
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


         Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 , συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο , υπεύθυνο για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , μετά από πρόσκλησή του.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα αξιολόγησης των Δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και η λειτουργία από 30-9-2013 των Καταστημάτων μιας Στάσης  σε όλες τις  Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης .
        Για την αξιολόγηση των Δομών των Α.Δ η θέση της Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη , ότι μετά τη μείωση του προσωπικού μέσω της διαθεσιμότητας του Νοέμβρη 2012 , οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί και καθίσταται αναγκαίο πλέον για την υποτυπώδη λειτουργία πολλών υπηρεσιών ( π.χ ΔΑΜ ) μετά και την μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων , η πρόσληψη ή μετάταξη προσωπικού .
       Ο κ. Υπουργός δεν μας είπε κάτι καινούργιο ούτε δεσμεύθηκε σε τίποτα , παρά μόνο μας ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση των Α.Δ θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2013 , κάτι εξάλλου που καταγράφεται στο μνημόνιο 2 , και ότι για τα προβλήματα που θα προκύψουν με τα Καταστήματα μιας Στάσης στις ΔΑΜ , θα τα συζητήσει με τον υφιστάμενό του Γενικό Γραμματέα υπεύθυνο για τις Μεταναστεύσεις. 
      Μας δημιούργησε τρομερή εντύπωση η δήλωσή του ότι «έχει» παντελή άγνοια τόσο για την τριμελή επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και έχει την ευθύνη αξιολόγησης των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , όσο και για τη λειτουργία της επιτροπής που συστήθηκε στην Α.Δ Αττικής με σκοπό να βοηθήσει την τριμελή επιτροπή του Υπουργείου.
      Η εκτίμησή μας είναι ότι ο κ. Υπουργός μας εμπαίζει ότι δήθεν δεν γνωρίζει τίποτα . Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον η αξιολόγηση της Δομής της Α. Δ.  Αττικής είναι έτοιμη και δεν μένει παρά μόνο να δοθεί στην δημοσιότητα.
Αλήθεια αφού ο κ. Υπουργός δεν είχε να μας πει ένα τίποτα , γιατί μας κάλεσε ;
      Στο τέλος θέσαμε στον κ. Υπουργό το πάγιο αίτημά μας , για την δυνατότητα μετάταξης των Υ.Ε Γεωτεχνικών ( Δασοφυλάκων ) που είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, σε Δ.Ε Γεωτεχνικών , καταθέτοντας σχετική τροπολογία για νομοθετική ρύθμιση. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να το μεταβιβάσει μεν στο Νομικό Τμήμα , αλλά η θέση του μάλλον είναι αρνητική αφού θεωρεί ότι το θέμα είναι καθαρά «πολιτικό» , αφήνοντας αιχμές για τι διαδικασία πρόσληψης των συναδέλφων.
     Η Ομοσπονδία εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της  στις θέσεις του Υπουργού που σε κανένα σημείο τους δεν ήταν ούτε σαφής , ούτε εμπεριείχαν στοιχεία δέσμευσης ή έστω ενημέρωσης για το « μέλλον γενέσθαι » στο χώρο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που το αντιμετώπιζε ως « πακέτο » με τους Δήμους και τις αιρετές Περιφέρειες , και αυτό το θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο, και τα θύματα δεν μπορεί να ταυτίζονται με το θύτη.             
           

  Η Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Δέσποινα Αρχοντή                                 Αντώνης Θεοχάρης