Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά και δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στις 10:30 πμ στο Σύνταγμα όπως και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
Ταχ. Δ/νση : Κατεχάκη 56
Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                    Αθήνα, 27-04-2022
Ιστοσελίδα: www. oseade.blogspot.com                                                         Α.Π : 41
Τηλ.: 2132035750 - Φάξ:2132035723
Τηλ. Προέδρου: 6909612632                                                            ΠΡΟΣ : - Όλους τους συναδέλφους
E-mail Προέδρου: gabrielioannidis@gmail.com -                                               ΜΜΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέως: 6906696232
E-mail Γεν. Γραμ.: margaritageo@gmail.com
 

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά
και δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση
την Κυριακή στις 10:30 πμ στο Σύνταγμα όπως και
σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.


Μπορεί να πέρασαν 136 χρόνια, από εκείνη την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά στο Σικάγο που έμεινε στην ιστορία των εργατικών αγώνων, σαν διαχρονικό σύμβολο για το 8ωρο και την προσπάθεια καθιέρωσης του, όμως εμείς έχουμε υποχρέωση να μην ξεχνάμε σήμερα και όλες εκείνες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες της τάξης μας, για να κερδηθούν και έχουμε υποχρέωση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μας γυρίσει 2 αιώνες πίσω. Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά μέχρι τώρα.
Σήμερα ήρθε η ώρα να στείλουμε την δική μας απάντηση, στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακρίβεια, Ανεργία, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις που δεν επαρκούν για αξιοπρεπή ζωή και δεν μας αξίζουν. Σήμερα ήρθε η ώρα να βγουν και συμπεράσματα για το τι φταίει και για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
Η ΟΣΕΑΔΕ και όλοι οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, απαντάμε αγωνιστικά στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης για την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» και την αντιεπιστημονική αξιολόγηση-στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, την εργοδοτική και κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Απαντάμε ακόμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την Ρωσική εισβολή και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και σε κάθε κατάργηση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι αντιδραστικές ρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη, αφορούν όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που γίνονται θυσία στον βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων.


 Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
 Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
 Διαγραφή χρεών, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
 

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!
Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων,
είναι δική μας υπόθεση.


Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Ελλάδας, δεν δεχόμαστε να μετατραπεί η Πρωτομαγιά σε μια ακόμα «αργία», ώστε να υπονομευθεί ο συμβολισμός και ο ταξικός χαρακτήρας της και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.
Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρόν στην Πανελλαδική, Πανδημοσιουπαλληλική, Πανεργατική Απεργία, την Πρωτομαγιά και στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10:30 πμ. όπως και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.


Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:


 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στις διευθύνσεις αλλοδαπών και μετανάστευσης.
 Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
 Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικών συνθηκών. 

 Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. 

 Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας.
 Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία να μείνουν μακριά από τα συνδικάτα.
 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα του.
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.