Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                          


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                  Αθήνα, 14-1-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    Aρ.Πρωτ: 1
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα:                                                                                               Προς:
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                                   -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                            ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                                                           ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                                                    
                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤO ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε, εξαπέλυσε  νέα επίθεση σε βάρος  εργαζομένων (μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων) και συνταξιούχων ενώ διευρύνει προκλητικά τις φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, από τη μια μεριά επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά κ.α) και από την άλλη χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες (βλ. ρύθμιση αναβαλλόμενου φόρου μέσω της οποίας γίνεται συμψηφισμός των ζημιών του PSI όταν αυτές ήδη έχουν καλυφθεί από την ανακεφαλαιοποίηση που πλήρωσε ο ελληνικός λαός), στους εφοπλιστές (διατήρηση της πληθώρας των φοροαπαλλαγών τους) και στις μεγάλες εταιρείες (μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις Α.Ε στο 32,8% από 40%). 

Τα κυβερνητικά ψεύδη περί ελάφρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων προσκρούουν στην πραγματικότητα της ομολογημένης αύξησης των φόρων κατά 2,5 δις. για το 2013 που προστίθεται στην αύξηση των 5,5 δις. του 2012.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με εισοδήματα μειωμένα  έως και 50% από τις διαδοχικές περικοπές, με την νέα περικοπή των υπολειμμάτων επιδομάτων εορτών και άδειας, θα επιβαρυνθούν επιπλέον από:
·  Την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ.
·  Την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα (2.000 ευρώ για κάθε ένα από το 1ο και 2ο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα), από την οποία θα προκύψει ετήσια αύξηση φόρου έως και 200 ευρώ για κάθε φορολογούμενο με 1 παιδί, 400 ευρώ για κάθε φορολογούμενο με 2 παιδιά, 700 ευρώ για κάθε τρίτεκνο και 1.240 ευρώ για κάθε πολύτεκνο με 4 παιδιά.
·  Την κατάργηση εκπτώσεων δαπανών από τον φόρο εισοδήματος 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής.
·  Τον περιορισμό του αφορολόγητου των δαπανών, στο 10%, για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις .
·  Την μονιμοποίηση των χαρατσιών στα ακίνητα  και τα αγροτεμάχια

 Η νέα φοροληστεία αποτελεί κεντρική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ε.Ε και των δανειστών για την μεταφορά των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό. Απαραίτητος όρος για την ανταγωνιστικότητά και την ανάπτυξη που επαγγέλλονται , είναι να γίνει φτηνή η εργατική δύναμη από την μια και να μειωθεί κι άλλο η φορολογία στα κέρδη του κεφαλαίου από τη άλλη. Την μείωση αυτή μεταφέρουν σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχους. Επιβάλλουν ατέλειωτες θυσίες στα λαϊκά στρώματα και υπόσχονται «ανάπτυξη», ενώ ο  λαός χρεοκοπεί καθημερινά με την πολιτική τους.

Ως εργαζόμενοι στις αποκεντρωμένες διοικήσεις αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο φορολογικό και ταυτόχρονα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και  Ε.Ε. ,για τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Οργανώνουμε τον αγώνα μας  και διεκδικούμε μαζί με όλους του εργαζόμενους:
    
·            Να ανέβει άμεσα  ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.     
·            Να καταργηθούν  οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης  και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά  τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.     
·            Να αυξηθεί το  αφορολόγητο όριο στα 40. 000 Ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 Ευρώ για κάθε  παιδί.     


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ θΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


       Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                                     Γαβριήλ Ιωαννίδης