Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση 06-09-2011 -- Μυτιλήνη 06-09-2011 Αρ. Πρωτ. 9


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail


Μυτιλήνη       06-09-2011                 Αρ. πρ. 9


Προς 
1.      Υπαλλήλους Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
(με την παράκληση προς τους προϊσταμένους των διευθύνσεων να ενημερωθούν οι συνάδελφοι-ανάρτηση στους πιν. Ανακοινώσεων)
2.       Μ.Μ.Ε. Βορείου Αιγαίου

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης και της τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια. Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ!Την ίδια ώρα ακόμα και αυτές οι απαράδεκτες αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της 21ης Ιούλη βρίσκονται στον αέρα, αφού η μια μετά την άλλη οι πλούσιες χώρες της ΕΕ ζητούν εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο δανειοδότησης της χώρας μας, προεξοφλώντας και επιβεβαιώνοντας, έτσι, την αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων και την βέβαιη επικείμενη "κηδεμονευόμενη" χρεοκοπία της χώρας .
Φτάνει πια!!!
Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες, διεκδικούμε:
• Μία άλλη πολιτική, που δεν θα υποτάσσεται στις απαιτήσεις του νεοφιλελευθερισμού, της Αγοράς και του Ανταγωνισμού, αλλά θα υπακούει στην αλληλεγγύη και θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και της Κοινωνίας.• Ένα σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του Δημοσίου Χρέους, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών και την απελευθέρωση πόρων για Ανάπτυξη και Πρόοδο.• Οικονομική ενίσχυση και δημοκρατική αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και των Δημοσίων Υπηρεσιών προς όφελος όλων μας και όχι ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου.• Απεμπλοκή από τις φαύλες πρακτικές της ανατροφοδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, της δυσφήμισης, της σπίλωσης και της εύκολης ενοχοποίησης των εργαζόμενων στο Δημόσιο.• Χορήγηση αυξήσεων για αποκατάσταση των έως σήμερα απωλειών στο εισόδημά μας.• Ένα Ενιαίο, Δίκαιο Μισθολόγιο, βασισμένο σε αρχές, αξίες και διαφάνεια, που θα αναβαθμίζει τις αποδοχές μας, θα ενσωματώνει τα επιδόματα στους βασικούς μισθούς και θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων στο Δημόσιο.• Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη μείωση των δόσεων των στεγαστικών δανείων για τους Δημοσίους Υπαλλήλους ανάλογα με τη μείωση των αποδοχών χωρίς επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.• Άμεση οικονομική ενίσχυση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.• Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα με διαφάνεια και ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις μειώσεις προσωπικού που προωθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα, που έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.• Δημιουργία και εφαρμογή ενός σταθερού και κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος.• Γενναίες δημόσιες επενδύσεις στην Έρευνα, την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Υποδομές.Λέμε ξεκάθαρα όχι στην εργασιακή εφεδρεία ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση συναδέλφου.
Ανατροπή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου
Αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου, υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας, στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και των νέων αντικοινωνικών μέτρων που ετοιμάζονται υπερβαίνουν την κυβερνητική θητεία της.Η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής πορείας είναι πλέον ισχυρή και αδιαμφισβήτητη. Χρειαζόμαστε νέο, θετικό μήνυμα και νέους στόχους. Πρώτο μέλημα και χρέος μας, με τον αγώνα μας είναι να αποτρέψουμε την παγίωση και κλιμάκωση της βαρβαρότητας. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης «υποτάσσουν» το Νέο Μισθολόγιο, στους γενικότερους δημοσιονομικούς στόχους, με άγνωστες συνέπειες για το ήδη “κατακρεουργημένο” εισόδημά μας. Πρόκειται για ένα Μισθολόγιο, το οποίο, αντί να αναβαθμίζει τις αποδοχές μας, θα οδηγεί σε νέα υποβάθμισή τους, με μεγάλους χαμένους, τόσο τους νεοεισερχόμενους όσο και τους χαμηλόμισθους στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα η σχεδιαζόμενη σύνδεση του νέου μισθολογίου με το βαθμολόγιο θα καταδικάσει την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο σε νέα μισθολογική καθήλωση.Στις 10 Σεπτέμβρη όλοι διαδηλώνουμε στις συγκεντρώσεις στη Δ.Ε.Θ. και στις πλατείες των πόλεων μας.      Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                 Ο πρόεδρος                                                                                 Η γραμματέας


            Νίκος Χρυσάφης                                                                             Μίνα Κότερου