Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με εκλογές για ΥΣ και ΣΕΠ -- Μυτιλήνη 29-02-2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail










Μυτιλήνη   29-02-2012                 Αρ.Πρωτ.:  87                        


Προς 
  1. Υποψήφιους συνδυασμούς και μεμονωμένους υποψηφίους αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων για Υπηρεσιακό Συμβούλιο και Σώμα Επιλογής Προϊσταμένων.
  2. Δ/νσεις Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι
  3. Τα μέλη του ΣΥΠΝΑ (Με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με -ανάρτηση στους πιν. ανακοινώσεων)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΔΑ περ. βορείου αιγαίου
Σχετικά με τις εκλογές που θα αναδείξουν τους  αιρετούς ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στο Σ.Ε.Π. και που θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2012. 

Ας δούμε καταρχήν επιγραμματικά τις αρμοδιότητες που έχουν τα Υ.Σ. παρότι όλοι μας τις γνωρίζουμε.
1.        Το Σύνταγμα στο άρθρο 103 στην παρ. 4 ορίζει ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι «…δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση, ούτε να υποβιβασθούν ή παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.
2.       Χορήγηση άδειας των υπαλλήλων για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή, η εκπ/κη άδεια κοκ
3.       Η μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων, μετάθεση κοκ απαιτείται σύμφωνη γνώμη Υ.Σ. (αρ.67), ενώ για αποφάσεις και μετατάξεις απαιτείται γνώμη Υ.Σ..
4.       Ομοίως με απόφαση Υ.Σ. διενεργούνται οι επιλογές Προϊσταμένων  Διευθύνσεων, Τμημάτων και αυτοτελών  Γραφείων, οι πίνακες προακτέων, η θέση σε διαθεσιμότητα λόγω ασθενείας, ή λόγω κατάργησης θέσεως, ως και για τη θέση σε δυνητική αργία (αρ.86, 90, 100, 101, 104 αντίστοιχα)
Είναι κατανοητό ότι, οι σπουδαιότερες μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ανατεθεί από το Σύνταγμα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
 Εξ ορισμού θα πρέπει τα μέλη αυτών να παρέχουν τα εχέγγυα της αμεροληψίας αλλά και των γνώσεων εκείνων ,που απαιτούνται για να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες νομικές έννοιες ως και τις σύνθετες διοικητικές. που καλούνται να επιλύσουν. Θεωρούμε όμως ότι οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν σε αυτά χρειάζεται, εκτός από τις διοικητικές τους γνώσεις, να διαθέτουν τη θέληση αλλά και το σθένος να αντισταθούν στις «εντολές» της διοίκησης, να πουν όχι στις πολιτικές επιλογές της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που θα απαιτεί είτε να υλοποιήσει ρουσφέτια είτε να εφαρμόσει τις πολιτικές του μνημονίου (απολύσεις κοκ).
Όπως γνωρίζουμε όλοι, καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές που θα εκλέξουμε τους δυο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Υ.Σ. και στο Σ.Ε.Π.
Με πρόσχημα την κρίση, οι εργαζόμενοι δεχόμαστε πρωτοφανή επίθεση και ζούμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς πλούτου από τις τσέπες μας στα χρηματοκιβώτια των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών. Η κυβέρνηση του από κοινού με την Ε.Ε και το ΔΝΤ προωθούν «τα ιερά και τα όσια» του σύγχρονου μεσαίωνα: περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, κόψιμο κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα ότι κερδοφόρου έχει απομείνει στο δημόσιο. Επειδή όμως το ελληνικό κράτος δανείζεται πλέον δυο και τρεις φορές ακριβότερα απ’ ό,τι πριν τo μνημόνιο, το χρέος αντί να μειώνεται σκαρφαλώνει το 2012 στο 150% και οι απανωτές «προίκες» 78 δις στις τράπεζες δεν πετυχαίνουν το στόχο της «ανόρθωσης της οικονομίας» ενώ ετοίμασαν και νέο γύρο αντεργατικών μέτρων.
Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που διαδραματίζουν τα Υ.Σ. ούτε για το ρόλο που έπαιξαν μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες μας. Ποιος  γνώριζε ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μέχρι σήμερα στα ΥΣ; Ποιος γνώριζε τη θέση που έπαιρναν σε αυτά οι αιρετοί μας εκπρόσωποι; Ποιος γνώριζε αν «παζάρευαν» ή όχι με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ή τη διοίκηση προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων; Αφού στο  Βόρειο Αιγαίο, τουλάχιστον, όταν πριν δυο χρόνια είχαμε ζητήσει εγγράφως να μας κοινοποιούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων τους φαινόταν σα να τους ζητούσες τα κρατικά μυστικά….
Οι καιροί όμως άλλαξαν, οφείλουμε να παρέμβουμε αποφασιστικά. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Δεν πρέπει η διοίκηση και η πολιτική εξουσία να πράττει κατά το δοκούν.  Οι αιρετοί φυσικά δεν μπορούν να σταματήσουν από μόνοι τους τις αυθαιρεσίες και την αυταρχική εξέλιξη των Υ.Σ. Πρωτίστως, πιστεύουμε ότι την ευθύνη αυτή πρέπει να τη σηκώσουν τα Δ.Σ.. Με ιδέες, σχέδιο, οργάνωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων θα πρέπει να αναζωογονήσουμε τις αγωνιστικές διαθέσεις, να φέρουμε αποτελέσματα, να υπάρξει αντίλογος στις αυθαιρεσίες, να κατοχυρώσουμε τη διαφάνεια και τα αντικειμενικά κριτήρια παντού και σε όλες της υπηρεσιακές μεταβολές, να αγωνιστούμε για να  επιβάλουμε διοικήσεις και  αιρετούς που να δημοσιοποιούν  τη στάση τους.
Οι εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το ΣΕΠ είναι πράγματι πολύ κρίσιμες.
Οι νόμοι που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, επιδιώκουν να κάνουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το μακρύ χέρι κυβέρνησης και της πολιτικής διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό εξυπηρετούν, η υποβάθμιση του χαρακτήρα των εκλογών, ο διορισμός της πλειοψηφίας των μελών των Συμβουλίων από την κυβέρνηση.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια συγκυρία ασφυκτική για τους εργαζόμενους από τις επιλογές της τρόικας και των ντόπιων υποστηρικτών της.
Η εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις, οι μειώσεις των μισθών και οι αυθαίρετες μετακινήσεις είναι πια στη καθημερινότητά μας. Δημόσια αγαθά, όπως το νερό και η καθαριότητα, ιδιωτικοποιούνται, μέρα με τη μέρα τα νοικοκυριά μας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν βασικές τους ανάγκες, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας το επόμενο εξάμηνο, δεν γνωρίζουμε στις αρχές του χρόνου ποιος θα είναι ο μισθός μας στο τέλος του έτους.
Για μας το δίλημμα που τίθεται δεν είναι αν δεχόμαστε τις όποιες «μεταρρυθμίσεις» μας προτείνουν ή αν θα τηρούμε τη «νομιμότητα» στα θέματα που θα συζητά το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Σ’ αυτή τη συγκυρία το δίλημμα για μας είναι πώς, πιο αποτελεσματικά, θα απαντήσουμε σ’ αυτή την επίθεση.
Για το Υ.Σ. και το ΣΕΠ δεν ψηφίζουμε:
·            με κριτήριο τη θέση του συναδέλφου στη διοίκηση
·            με κριτήριο το αν ανήκει στο βόρειο ή στο νότιο αιγαίο
·            με κριτήριο το αν ο συνάδελφος ανήκει στη δική μας ή σε άλλη υπηρεσία-αν είναι στο δικό μας κλάδο ή όχι
·            με κριτήριο το αν ανήκει στην τάδε ή στην δείνα παράταξη
Για το Υ.Σ. και   το ΣΕΠ θα πρέπει να ψηφίσουμε με κριτήρια:
·         Αν οι συνάδελφοι υποψήφιοι στον πρότερο βίο τους έχουν δώσει «εξετάσεις» ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων
·         Αν οι συνάδελφοι υποψήφιοι μπορούν και θέλουν να λένε ΟΧΙ στις επιλογές της διοίκησης που θα αντιστρατεύονται στα συμφέροντα των εργαζομένων,
·         Αν είναι σε θέση να αντισταθούν στις επιλογές της πολιτικής εξουσίας και δεν θα νομιμοποιούν τα πιθανά ανομήματα και τα ρουσφέτια της.
·         Αν οι συνάδελφοι υποψήφιοι μπορούν να συμβάλουν στη διαφάνεια.
·         Αν οι συνάδελφοι θα μπορούν να διασφαλίσουν ως αιρετοί την καλή σχέση με τους συλλόγους των εργαζομένων βορείου και νοτίου αιγαίου καθώς και τους κλαδικούς συλλόγους. 
Θέλουμε εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Που θα αρνούνται την κάθε λογής «νομιμότητα» των μνημονίων και των υποτακτικών τους και θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους απέναντι στην εφεδρεία, στις αυθαίρετες μετατάξεις, στις απολύσεις, στις κάθε είδους περικοπές των δικαιωμάτων μας. Που θα λένε όχι στις επιταγές της όποιας κυβέρνησης όταν αυτές είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Καλούμε τους υποψήφιους των συνδυασμών και τους μεμονωμένους υποψήφιους  μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές να δεσμευτούν με το δημόσιο λόγο τους ότι:
Θα είναι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και ΟΧΙ εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης και υπερασπιστές της κυβερνητικής  πολιτικής στα όργανα διοίκησης. Δεν θα ψηφίσουν και δεν θα στηρίξουν απολύσεις εφεδρείες παράνομες μετακινήσεις και προαγωγές συναδέλφων. Θα είναι ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της διαφάνειας στα όργανα.  Τα τηλέφωνά τους θα είναι ανοιχτά για τους συναδέλφους προκειμένου να στηρίζουν και να διευκολύνουν τις υποθέσεις τους.
      Τιμούμε τη ψήφο μας-είμαστε πολίτες, είμαστε εργαζόμενοι, δεν σπαταλάμε τη δύναμή μας. Η ψήφος μας και εδώ έχει δύναμη-ας την αξιοποιήσουμε στηρίζοντας τα συμφέροντα μας ως εργαζόμενοι και όχι πετώντας τη.  Μια μαχητική, ανυπότακτη και θαρραλέα παρουσία στα Y.Σ., από κοινού με ένα εφάμιλλο κοινωνικό δημοσιοϋπαλληλικό εργατικό κίνημα, μπορούν να ορθώνουν σοβαρά εμπόδια στο διοικητικό - κρατικό αυταρχισμό, ιδιαίτερα σήμερα που κύρια πλευρά του θα έχει την εφαρμογή της αξιολόγησης. Η απόρριψη μαζικά της διαδικασίας αξιολόγησης για την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων διαμορφώνει προϋποθέσεις να είμαστε αποτελεσματικοί και να μην επιτρέψουμε την περεταίρω υποβάθμιση και διάλυση του δημόσιου τομέα.  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
Η  Γενική Γραμματέας


Νίκος Χρυσάφης
Μίνα Κότερου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με πρόταση ΔΣ Νοτίου Αιγαίου -- Μυτιλήνη 21-02-2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail

Μυτιλήνη     21-02-2012      Αρ.   Πρωτ.:                                               

Προς 
  1. Δ/νσεις Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι
  2. Τα μέλη του ΣΥΠΝΑ (Με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με -ανάρτηση στους πιν. ανακοινώσεων)























Σχετικά με : «Πρόταση  βασικών αρχών για την μετεξέλιξη-ίδρυση ενιαίου σωματείου εργαζομένων στην Α.Δ. Αιγαίου» που κατατέθηκε από Σ.Υ.Π.Ν.Α.
Αγαπητοί συνάδελφοι με ενδιαφέρον διαβάσαμε το από 7-2-2012 έγγραφό σας με θέμα: «Πρόταση  βασικών αρχών για την μετεξέλιξη-ίδρυση ενιαίου σωματείου εργαζομένων στην Α.Δ. Αιγαίου».
Πράγματι η επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα είναι ιστορική πρωτόγνωρη και θα καθορίσει τις ζωές μας για πολλές δεκαετίες. Αυτή είναι αποτέλεσμα χρόνιων ανεπαρκειών τόσο της πολιτικής όσο και της συνδικαλιστικής ηγεσίας-και αδιαμφισβήτητα έχει τις ρίζες της στην αντίθεση κεφαλαίου εργασίας. 
Η συζήτηση για το παρόν και το μέλλον των συνδικάτων, αναζωπυρώνεται κάθε φορά, παράλληλα με τον βαθμό της παρέμβασής τους. Μια συζήτηση ασφαλώς αναγκαία και απαραίτητη για τα ίδια, τους εργαζόμενους, την κοινωνία. Οι αφετηρίες βέβαια δεν είναι κοινές, η προσέγγιση του σ. κ. γίνεται από δύο αντίθετους πόλους.
Ο ένας πόλος είναι από τη πλευρά της κυβέρνησης, του πολιτικού-οικονομικού κατεστημένου, με πρωτεύοντα τον ρόλο των ΜΜΕ στα οποία έχει ανατεθεί, μέρος του σχεδιασμού αποδόμησης και καταστροφής των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης.
Έτσι τη μια διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους που το σ.κ. τολμά να έχει ρόλο σε ότι απασχολεί την κοινωνία και υπερασπίζεται δημόσια κοινωνικά αγαθά και την άλλη καλείται σε κοινωνικούς διαλόγους-του παραχωρείται το δικαίωμα να παρεμβαίνει, με την προϋπόθεση όμως, ότι λειτουργεί ως «κοινωνικός εταίρος» και μόνο. Η ανοχή τους στο δικαίωμα αυτό παύει, όταν διαρρηγνύεται η σχέση του «κοινωνικού εταίρου» και μετατρέπεται σε υπερασπιστή των κοινωνικών κατακτήσεων και των εργαζομένων.
Κάθε φορά που τα συνδικάτα κινητοποιούνται μετατρέπονται αυτόματα σε συντεχνίες, συκοφαντούνται, διαπομπεύονται για να απομονωθούν και αποδυναμωθούν όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις. Τα Λοιδορούν, διαπομπεύουν, συκοφαντούν, παραποιούν, με μοναδικό στόχο να τα πλήξουν, να τα απαξιώσουν και να εμποδίσουν την οργάνωση της εργατικής τάξης σε αυτά, αλλά και συνολικά να πλήξουν την αξία της συλλογική δράσης.
Η άλλη αφετηρία- πόλος είναι αυτή του ίδιου του κινήματος, που πολύ σωστά αναζητεί τους δρόμους της ανασυγκρότησης και αναζωογόνησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και αυτή θεωρούμε είναι η αφετηρία για τους δύο συλλόγους.
Στην αναζήτηση πως θα χτίσουμε το μέλλον των συνδικάτων, υπάρχουν πολύ πλούσια υλικά να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε τις ιστορικές ρίζες, τις λαμπρές σελίδες με τις εμπειρίες του κινήματος που πρέπει να τις παντρέψουμε με τις νέες εμπειρίες, τις σημερινές ανάγκες, με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
Εκεί που άλλοι νόμιζαν, ή πολλοί ήλπιζαν και επιδίωκαν, ότι έχει έρθει το τέλος των συνδικάτων, το τέλος των συλλογικών οραμάτων και αξιών, σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι τα συνδικάτα είναι εδώ.
Αυτά τα Συνδικάτα με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα και παθογένειες, έβαλαν τη σφραγίδα τους στους αγώνες  τις απεργίες και δράσεις των τελευταίων 3 ετών, που ενίσχυσαν το ρεύμα του ξεσηκωμού και της αυτοπεποίθησης ότι το ποτάμι πίσω δεν γυρνά.
Είναι η πεισματική επιμονή στη κοινή συλλογική δράση, στο σχεδιασμό της κλιμάκωσης που εξασφαλίζει πλατύτερη συμμετοχή, η επιστροφή στα κύτταρα των συνδικάτων που είναι η βάση των εργαζομένων, η ενεργοποίηση και όχι η εκπροσώπηση, η προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας στο εσωτερικό, είναι στοιχεία που αποκτούν υπεροχή, ρηγματώνουν και ταλαντεύουν έστω και με παλινδρομήσεις διαφορετικές επιλογές, που βρίσκουν αποδοχή στους εργαζόμενους και τους επανασυνδέουν με τη λειτουργία και δράση των συνδικάτων.
Αυτός ο μονόδρομος πρέπει να χτιστεί με υψηλό τείχος προστασίας, για να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να μετατρέπουν τους μεγάλους αγώνες σε γεφύρι της Άρτας του μαζικού κινήματος, που το χτίζουμε μέρα- τη μέρα και το γκρεμίζουν σε μία ώρα με απώλειες και θύματα. Δεν θολώνει η ματιά μας και το μυαλό μας, ο αντίπαλος βρίσκεται στην άλλη όχθη (όχι φυσικά του αιγαίου!!!).
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των ημερών μας, δεν προέκυψαν από το πουθενά, αυτή η γραμμή του αγώνα σχηματίστηκε με μικρές κουκίδες που πύκνωναν και σχημάτισαν τη γραμμή και έχουμε χρέος, με ωριμότητα και ψυχραιμία να την συνεχίσουμε.
Δεν θα διαφωνήσουμε συνάδελφοι για το ρόλο που έπαιξε η Ομοσπονδία, αλλά,  ήμασταν εκεί και είδαμε την προσπάθεια και την αγωνία αρκετών συναδέλφων μεταξύ αυτών και ημών για να μην διαλυθεί η Ομοσπονδία, παράλληλα είδαμε και παθογένειες του παρελθόντος, αγκυλώσεις και εμμονές σε καρέκλες οφίκια και απόψεις. Οι απόψεις μας ταυτίζονται με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ομόφωνα οι αντιπρόσωποι του συλλόγου μας.
Όπως γνωρίζετε εμείς είχαμε προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου μας με απόφασή γενικής μας συνέλευσης από το Δεκέμβριο του 2010. Σε αυτή δεν προβήκαμε μόνο στην αλλαγή του φορέα (σύμφωνα με το ν. 3852) αλλά στην προσπάθειά μας να διευρύνουμε τη δημοκρατική λειτουργία σεβόμενοι την ιδιομορφία της νησιωτικότητας ορίσαμε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία τοπικών διοικουσών επιτροπών στα νησιά Χίο και Σάμο.  Το Γενάρη του 2012 προχωρήσαμε σε Γενική συνέλευση με καταλυτική τη συμμετοχή των συναδέλφων και στη συνέχεια σε εκλογές με πρωτόγνωρη συμμετοχή στα τρία εκλογικά κέντρα που είχαμε ορίσει (Λέσβο-Χίο-Σάμο), όπου σας είχαμε στείλει και ανακοίνωση για τα αποτελέσματα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί σας (με τον πρόεδρο σας κο Χάρη Ζεπάτο) εξ αρχής σας είχαμε κάνει γνωστές τις προθέσεις μας σχετικά με την λειτουργία ενιαίου συλλόγου ΑΔΑ.
Όπως και εσείς γνωρίζετε η νησιωτικότητα είναι ο  κύριος λόγος που θεωρούμε ότι ουδέποτε θα μπορέσουμε μέσα από μια τέτοια διαδικασία να εξασφαλίσουμε νόμιμη Γενική Συνέλευση αφού η απαρτία θα είναι αδύνατη, ή σε άλλη περίπτωση θα μπούμε σε ένα γραφειοκρατικό και δυσκίνητο κυκεώνα αλλεπάλληλων τοπικών συνελεύσεων.  Παράλληλα με την εκλογή ενός ΔΣ που θα είναι διασκορπισμένο σε όλο το Αιγαίο και στον Πειραιά (έδρα συλλόγου) ουδέποτε θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η ουσιαστική δημοκρατική του λειτουργία. Οι αποφάσεις των τοπικών διοικουσών επιτροπών ανά νησί δεν θα μπορούν να έχουν την ισχύ του ΔΣ. Σχετικά με την συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων που υπηρετούν στον Πειραιά θα μπορούσε αρχικά να αντιμετωπιστεί με την εγγραφή τους σε έναν από τους δύο πρωτοβάθμιους συλλόγους (βορείου –νοτίου αιγαίου) ή με τη δημιουργία τοπικής διοικούσας επιτροπής και μελλοντικά να συγκροτήσουν ένα τρίτο πρωτοβάθμιο σύλλογο. 
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ανάγκη για συντονισμό της δράσης των εργαζομένων σε επίπεδο ΑΔΑ πράγμα που μπορεί να επιλυθεί με ένα Γενικό Συντονιστικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τα ΔΣ των δύο συλλόγων βορείου και νοτίου αιγαίου ή πιθανά και της έδρας του φορέα.
Πιστεύουμε ότι κάτω από το βάρος των πιέσεων της εποχής και της διάρθρωσης του φορέα (ΑΔΑ) δρούμε όλοι μας, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι είναι και οι αγωνίες σας όπως και οι δικές μας. Θεωρούμε ότι όλοι μας στόχο έχουμε την καλύτερη ουσιαστικότερη και δημοκρατικότερη λειτουργία του κινήματος και των συλλόγων μας και όχι την διάσπαση των πρωτοβάθμιων οργάνων για την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και επιδιώξεων που γνωρίζουμε ότι δεν σας χαρακτηρίζουν.
Συνάδελφοι οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες απ΄ αυτές που πέρασαν, στο χέρι όλων μας είναι να καταφέρουμε να βάλουμε ως εργαζόμενοι και ως σ.κ. τη σφραγίδα μας να δώσουμε ελπίδα να αντιστρέψουμε το κλίμα. Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις αφού κάθε μέρα που πέρνα  η κατάσταση δυσχεραίνει.  Κατά την άποψή μας θα πρέπει να δώσουμε μάχες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του 3ου Συνεδρίου της ομοσπονδίας προκειμένου να έχουμε μέχρι το καλοκαίρι ισχυρούς πρωτοβάθμιους συλλόγους και κατά συνέπεια ισχυρή ομοσπονδία. Σε αυτή τη μάχη σας καλούμε να είμαστε μαζί  και φυσικά ανεξάρτητα από την έκβαση αυτή, θεωρούμε δεδομένη την ανάγκη και την πρόθεση όλων μας για συντονισμό της δράσης μας. 
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
Η  Γενική Γραμματέας


Νίκος Χρυσάφης
Μίνα Κότερου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Πρακτικό ΔΣ 10-02-2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ταχ. Δ/νση:
Κουντουριώτη 79
Τ.Κ.:
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.
6948884083
e-mail





Μυτιλήνη                10-02-2012

Προς 
  1. - Δ/νσεις ΑΔΑ Βορ. Αιγαίου 
  2. Τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων  ΑΔΑ περ. Βορ. Αιγαίου
  3. Μ.Μ.Ε.
Απόσπασμα πρακτικού έκτακτου ΔΣ     
Συναδέλφισσες – οι
            Η Ελληνική Τρόϊκα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ –ΛΑΟΣ αποφάσισαν ομόφωνα να βάλουν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην λαιμητόμο. Μας εκβιάζουν να πεθάνουμε τώρα με το ψευτοδίλημμα χρεωκοπία ή μη  χρεωκοπία με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισαν μαζί με τον τραπεζίτη Πρωθυπουργό.
            Η συρρίκνωση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 600 ευρώ μικτά , θα  ακολουθήσει και στο δημόσιο τομέα όπως προβλέπεται και στο νέο μισθολόγιο ( υπάρχει διάταξη που προβλέπει την εξίσωση του μισθού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!).
            Αλήθεια η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα , και το χάρισμα 4,2 δισ. που θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα κερδίσουν οι βιομήχανοι , θα μειώσουν το δημόσιο χρέος?
            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη σκεφθούν το μεροκάματο που θα το αφιερώσουν στον Αγώνα . Αυτά που μας αφαίρεσαν και αυτά που μας ετοιμάζουν για το μέλλον θα είναι δυσβάσταχτα.
            Τα μέτρα που παίρνουν είναι μόνιμα και θα δεσμεύουν κάθε κυβέρνηση τουλάχιστο μέχρι το 2020.Καμία απόφαση στις πλάτες του Λαού.
Καλούμε τους συναδέλφους σε κατάληψη των Υπηρεσιών μας για σήμερα Παρασκευή.     
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν σήμερα 11:00 στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα νέα βάρβαρα,  να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
            Η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε ως εργαζόμενοι δεν είναι άλλο , πέρα από τους Αγώνες . Άλλο δρόμο δεν έχουμε.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος


Νίκος Χρυσάφης
Δημήτριος Καρακύριος
Παρόντες                                                                     απόντες
Χρυσάφης Νικος                                                          Αρσενοπούλου Ευαγγελία
Καρακύριος Δημήτρης                                                 Μονιού Γιασεμί
Κότερου Ασημίνα
Καραγιάννης Γιώργος
Χατζηελενούδας Στρατής

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ.Σ. εργαζομένων όπου οι παρόντες αποφάσισαν να στηρίξουν την απόφαση του ΔΣ

8 και 9 Φεβρουαρίου 2012

............................

8 και 9 Φεβρουαρίου 2012 μετά την από …. Πρόσκληση του ΔΣ της ομοσπονδίας ΠΟΣΥΠ πραγματοποιήθηκε το 3ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριου.
Από το Σύλλογο μας με τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν …. συμμετείχαν ως αντιπρόσωποι οι:
Συνάδελφοι αυτό που ήταν ξεκάθαρο από όλους αντιπροσώπους και παρατηρητές ήταν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διατήρηση της ομοσπονδίας, κυρίως αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους της χώρας μας και των αποκεντρωμένων διοικήσεων.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, από τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους 12 με 13 πρωτοβάθμιους συλλόγους που θα έπρεπε να έχουν εκλέξει αντιπροσώπους και να συμμετέχουν στις διαδικασίες συμμετείχαν μόλις 3 σύλλογοι. Η απουσίες οφείλονταν τόσο σε πραγματικά προβλήματα, όπως διάλυση των πρωτοβάθμιων συλλόγων μετά τις αλλαγές στις υπηρεσιακές μας μονάδες με την εφαρμογή του ν.3852 (Καλλικράτης), όσο και σε τυπικά προβλήματα, δηλαδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες –αρχαιρεσίες (αλλαγή καταστατικού-εκλογές κοκ).
Κατά τη διαδικασία τέθηκε έντονα από παρατάξεις και παρατηρητές του συνεδρίου ζήτημα νομιμότητάς του. Παρόλα αυτά η διαδικασία προχώρησε.
Με πρότασή μας όπου τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε απόφαση του συνεδρίου, αποφασίσαμε:
Σε 1 μήνα με 1½ το πολύ να κληθούν με ευθύνη του νέου ΔΣ της ΠΟΣΥΑΔ ένας αντιπρόσωπος από κάθε πρωτοβάθμιο σύλλογο και να γίνει συζήτηση για προγραμματισμό νέου συνεδρίου σε 6 μήνες από το 3ο συνέδριο. Στο διάστημα αυτό οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε τροποποίηση καταστατικού και σε εκλογές.
Στη συνέχεια και με συζήτηση που είχαμε οι αντιπρόσωποι του συλλόγου ΑΔΑ Βορείου Αιγαίου συμφωνήσαμε ότι σε περίπτωση αθέτησης της απόφασης αυτής του συνεδρίου για οποιοδήποτε λόγο εμείς αποχωρούμε από την ομοσπονδία και συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους πρωτοβάθμιους συλλόγους.